Zvládli naši šikovní chemici výrobu slizu či karamelu?

Naši malí chemici od začátku kroužku Šikovný chemik toužili po tom, vyrobit si vlastní táhnoucí sliz. Ptali se, zda to zvládnou? Jak ukazují fotografie, zvládli to. Teď můžou své kamarády překvapit perfektním táhnoucím slizem a díky jednoduchému postupu si ho s nimi můžou i vyrobit. Při výrobě karamelu jsme si ukázali a vysvětlili, co je chemický děj. Při chemickém ději vznikají nové látky. V našem případě zahřátím cukru vznikl karamel. Naši chemici už vědí, že důležitým kritériem pro posouzení karamelu je barva a chuť. Aby byl karamel sladký, měl by mít jantarově zlatou barvu. Po sladkých karamelových lízátkách se jen zaprášilo!!!
Děkuji všem malým chemikům za radost a nadšení z chemických pokusů. Těším se na vás v 2. pololetí! Paní učitelka Luxová, vedoucí kroužku Šikovný chemik :-)

ok

Přihlášení