GDPR

GDPR = ochrana osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO) Základní školy, Liberec, Sokolovská 328, p. o.

V souladu s evropským nařízením o ochraně osobních údajů GDPR, které vstoupí v účinnost 25. května 2018, mají společnosti nově povinnost jmenovat pověřence DPO (Data Protection Officer).

Mgr. Jiří Skalský
E-mail: jisk@zsvrchlickeho.cz
Tel.: 488 880 165

Zahájení činnosti: 1. května 2018

Charakteristika práce pověřence pro ochranu osobních údajů dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, článek 37 až 39.

Mezi základní úlohy zaměstnance v rámci plnění tohoto úkolu náleží:

1. Monitorování souladu GDPR a dalších předpisů v oblasti ochrany osobních údajů s vnitřními předpisy a postupy organizace.
2. Poskytování konzultací a poradenství v oblasti ochrany osobních údajů.
3. Vyhodnocování rizik v oblasti ochrany osobních údajů.
4. Sledování vývoje související legislativy v oblasti ochrany osobních údajů.
5. Spolupráce a komunikace s Úřadem pro ochranu osobních údajů.
6. Slouží jako kontaktní osoba mezi školou a subjektem údajů (zaměstnanci, žáci, zákonní zástupci) v oblasti ochrany osobních údajů.
7. Další úkoly pověřence dané legislativou či metodickými doporučeními dozorových orgánů na úseku ochrany osobních údajů.
8. Školení zaměstnanců k problematice ochrany osobních údajů.

 

Přihlášení