GDPR

GDPR = ochrana osobních údajů

Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (angl. General Data Protection Regulation neboli GDPR) je nová revoluční legislativa EU, která výrazně zvýší ochranu osobních dat občanů.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů (DPO) Základní školy, Liberec, Sokolovská 328, p. o.

V souladu s evropským nařízením o ochraně osobních údajů GDPR, které vstoupí v účinnost 25. května 2018, mají společnosti nově povinnost jmenovat pověřence DPO (Data Protection Officer).

Mgr. Jiří Skalský
E-mail: jisk@zsvrchlickeho.cz
Tel.: 488 880 165

Zahájení činnosti: 1. května 2018

Charakteristika práce pověřence pro ochranu osobních údajů dle Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. 4. 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů, článek 37 až 39.

Mezi základní úlohy zaměstnance v rámci plnění tohoto úkolu náleží:

1. Monitorování souladu GDPR a dalších předpisů v oblasti ochrany osobních údajů s vnitřními předpisy a postupy organizace.
2. Poskytování konzultací a poradenství v oblasti ochrany osobních údajů.
3. Vyhodnocování rizik v oblasti ochrany osobních údajů.
4. Sledování vývoje související legislativy v oblasti ochrany osobních údajů.
5. Spolupráce a komunikace s Úřadem pro ochranu osobních údajů.
6. Slouží jako kontaktní osoba mezi školou a subjektem údajů (zaměstnanci, žáci, zákonní zástupci) v oblasti ochrany osobních údajů.
7. Další úkoly pověřence dané legislativou či metodickými doporučeními dozorových orgánů na úseku ochrany osobních údajů.
8. Školení zaměstnanců k problematice ochrany osobních údajů.

 

Předvolby soukromí

Soubory cookie používáme k vylepšení vaší návštěvy tohoto webu, k analýze jeho výkonu a ke shromažďování údajů o jeho používání. Můžeme k tomu použít nástroje a služby třetích stran a shromážděná data mohou být přenášena partnerům v EU, USA nebo jiných zemích. Kliknutím na „Přijmout všechny soubory cookie“ vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. 

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Naše webová stránka ukládá data na vašem zařízení (cookies a úložiště prohlížeče), aby bylo možné identifikovat vaši relaci a dosáhnout základní funkčnosti platformy, zážitku z prohlížení a zabezpečení.
Můžeme ukládat data na vašem zařízení (soubory cookie a úložiště prohlížeče), abychom mohli poskytovat doplňkové funkce, které zlepšují váš zážitek z prohlížení, ukládat některé vaše preference bez uživatelského účtu nebo bez přihlášení, používat skripty a/nebo zdroje třetích stran, widgety atd.

Přihlášení